"Благодаря, приятели, за силната подкрепа! Едните печелят, другите губят. Това е спортът. БЛАГОДАРЯ!". Това написа боксьорът Арман Хакобян в личния си профил във фейсбук. Това е първият коментар на пловдивчанина след неуспешния му опит да се класира за Олимпиадата в Рио.

Статусът е насочен към всички хора, които изказаха своята подкрепа за спортиста след като съдиите на мача дадоха победата на противника му.

Фейсбук се препълни с коментари в подкрепа на нашия боксьор и обвинения срещу съдийството.

Топ боксьорът ни не успя да се класира за олимпиадата в Рио, след като по време на олимпийския квалификационен турнир по бокс във венецуелския град Варгас Хакобян загуби четвъртфинала си. В сблъсък в категория до 75 килограма Арман се изправи срещу представителя на Венецуела Хосе Пинто. Съдиите обаче присъдиха победата на местния боксьор.

"Съдиите го ощетиха, защото до голяма степен те решиха изхода на мача с 3:0 гласа за Пинто и така местният боксьор продължи напред”, коментира случилото се пред TrafficNews.bg Иван Запрянов-Зулата.

Другият представител на България на квалификациите за Рио Спас Генов също бе ощетен по жесток начин ден по-рано. Реферите отсъдиха с 2:1 съдииски гласа в полза на опонента му от САЩ Джонатън Ескуивел, въпреки че повечето на брой и по-точни удари, нанесени от нашенеца.

Вижте боксовата среща между Арман Хакобян и Хосе Пинто и преценте сами кой заслужава победата:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg