Въпреки обявеното от Слави Трифонов решение да сложи край на шоуто си в ефира на Би Ти Ви, от ръководството на телевизията са готови да се опитат да го разубедят. "Водим разговори със „Седем осми“ (фирмата продуцент на предаването – б.р.) и, както обикновено, поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат.

Все още нямаме официален отговор от „Седем осми”, посочиха от bTV Media Group. 

На 31 юли „Шоуто на Слави” спира да съществува, обяви самият Слави Трифонов в ефира на предаването си миналата вечер

Като мотив той посочи, че екипът на предаването не се чувства „част от медийната среда” у нас и изтъкна липсата на свобода.

„Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга”, заяви Трифонов. Той обаче подчерта, че решението му не е резултат от търкания с bTV.

В същото време в социалните мрежи вървят облози кога шоуменът ще обяви, че влиза в политиката. Трифонов няколко пъти е намеквал, че смята да накаже сегашните партии като стана изразител на народния вот. Той дори организира кастинг сред млади и успешни българи, които желаят да станат лица на бъдещата му партия. Първите избори след края на юли, когато Слави смята да слезе от ефира са местните наесен.  Експерти и анализатори обаче не изключват извънредни парламентарни избори според резултатите от евровота на 26 май.

"Шоуто на Слави" остава в историята, Трифонов с драматично обръщение към зрителитеШоуменът обяви, че няма да подновява договора си с Би Ти Ви