"Шоуто на Слави" остава в историята. Това обяви лично Слави Трифонов в ефира на Би Ти Ви.

Договорът на формата с телевизията изтича на 31 юли и след това няма да бъде подновяван.

Шоуменът благодари на Би Ти Ви за съвместната работа през годините, но заяви, че не харесва медийната среда. Затова и няма да поднови договора по собствено желание.

"Като почтен партньор искам да благодаря на Албърс Парсънс, на Светла Василева, на Вики Политова, на Павел Станчев, на Флориан Скала. Разбира се, най-много искам да благодаря на вас. На вас, уважаеми зрители, благодаря ви. За мен беше чест", обърна се към зрителите в ефир Трифонов.

Шоуменът се е обръщал с "уважаеми зрители" към всички пред малкия екран над 70 000 пъти.

Ако трябва човек да изгледа всичките му предавания от началото - ноември 2000 г, трябва да гледа 6 месеца по 24 часа нон стоп.
 
Трифонов сподели, че за него и екипът му това е било истинско приключение. Той се чувства като част от семейството на всеки, който го е гледал през годините.
 
ИСТОРИЯТА
Предаването започва да се излъчва на 27 ноември 2000 г. Първоначално не попада в прайм-тайма на телевизията, но след година разширява най-гледането време на телевизията до 23:30 ч. В периода до 2004 г. то привлича средно между 2 и 3 милиона зрители всяка вечер, но след няколко години зрителите му постепенно намаляват. В края на 2011 г. предаването се гледа между 1 и 2 милиона зрители средно всяка вечер.

На Слави Трифонов са гостували видни български политици, както и хора от световния политически елит.

През 2004 г. предаването започва да осъществява различни реалити формати в рамките на шоуто. Едни от най-известните формати на „Шоуто“ са „Музикална академия Ку-ку бенд“, „Танцувай с мен“ и „Бягство към победата“.