Министърът на образованието Красимир Вълчев коментира инцидента в софийското село Яна, като абсолютно недопустим. Припомняме, че шестокласничка пострада при спор с учителка, а детето е заявило, че преподавателката го е ударила с чин.

Министърът заяви, че има поне две непрофесионални действия - едното е вдигането на чина от учителката, а второто, че не са обърнали достатъчно внимание на пострадалото момиче, предава 24 часа.

По думите му ръководството на училището все още има време да се извини и да се ангажира с подкрепа към семейството. Вълчев заяви, че е огорчен, защото този инцидент хвърля петно върху усилията на всички учители - 90 000 души, които работят в системата на образованието.

Министър Вълчев заяви, че директорът на училището ще вземе мерки спрямо учителката, а наказанието ще бъде определено след като се разясни докрай случая. Красимир Вълчев е в Добрич на среща с работещи в образователната сфера.

Учителка удари ученичка с чин, прати я в "Пирогов"Детето е с наранявания на ребрата, пострадало заради своя приятелка, който се сдърпала с преподавателката по физическо