Учителка по физическо прати четвъртокласничка в „Пирогов“, след като я нарани с чин. Екшънът се е разиграл в 116 ОУ „Паисий Хилендарски“ в софийското село Яна. Момичето е прегледано и остава под наблюдение в болницата без опасност за живота. 

Пострадалото момиче станало случайна жертва след като нейна приятелка разменила остри реплики с учителката в час по физическо. Спорът между тях обаче не приключил с края на часа и продължил в коридора на училището. Закъснявайки, момичето влязло в кабинета по история и седнало на мястото си, а учителката по физическо го последвала. Там тя вдигнала чина, на който седяло и пострадалото дете. Пуснала го рязко и той ударил ученичката, която по-късно била настанена в „Пирогов“.

Първоначално преподавателката по история забелязала само нараняване от лявата страна на корема, но след като четвъртокласничката се прибирала вкъщи баба ѝ викнала линейка и е откарана в болницата.

„Звъннаха ми от вкъщи и ми казаха, че госпожата е метнала с чина по детето, което е на 12 годинки и е 20 кила с мокри дрехи. В момента е в „Пирогов” и не знам точно къде е. Причина не мисля, че има, тя е една от най-добрите ученички, нито отговаря, нито се налага. Как си позволява тази госпожа да го направи? Ние си не си бием децата, тя ще ми хвърля чин по детето”, разказва пред бТВ бащата на пострадалото момиче Христо Кондов.

Подаден е сигнал и в полицията. Образователният инспекторат също се зае със случая. Директорката Райна Стоилова вече е поискала обяснения от двете учителки, станали свидетели на инцидента. Момичето, което се спорило с госпожата по физическо пък е имало проблеми с дисциплината и преди.