Не мога да приема факта, че трябва да се отпускат по 900 лв. на шофьори или, че не могат да бъдат събрани навреме вземания от държавата. Не мога и да се съглася, че не е имало опит за диалог от моя страна. В момента, в който докладът бе факт, Росен Иванов предпочете да излезе в болничен. Това коментира министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в ефира на Още от деня по БНТ. Повод за изявлението му бяха твърденията на уволнения началник на Агенцията за медицински надзор, че е бил уволнен, докато е бил в болничен, а министърът на здравеопазването не е поискал разговор с него. Припомняме, че Иванов изтъкна, че нарушенията, извършени от него, са дребни, на фона на свършеното от него и екипа му. Той отрече да е имал достъп до доклада от извършения одит преди уволнението си. 

В предаването Ангелов заяви още, че за периода, в който се е намирал в болничен, Иванов е посещавал агенцията и дори е подписвал документи. "На 8-ми септември е бил там, а след това има издаден болничен със задна дата", обясни той. 

Министърът обясни и че сигналът срещу Росен Иванов дошъл по електронната поща, в следствие на което била назначена и проверката. 

"Докладът вече е публично достъпен. Всеки може сам да прецени доколко са дребни нарушенията", коментира още той.

Ексдиректорът на "Медицински надзор": Нарушенията ми са дребни, на фона на всичко свършеноРосен Иванов отказа да сподели коя е "Мазератито", по чийто донос твърди, че е уволнен