Правителство на "партиите от протеста" - това е вариантът за нов кабинет според Мая Манолова. В свое обръщение в социалните мрежи тя заяви, че "Изправи се! Мутри вън!" виждат естествени партньори в партията на Трифонов и Демократична България. 

"Ние ще координираме нашите усилия и ще настояваме да бъдат изпълнени ангажиментите, които поехме към българските граждани", категорична бе тя. И поясни, че на първо място ще бъде пълна ревизия на кабинета "Борисов". 

"Народът му показа червен картон на тези избори и той следва да направи, каквото се очаква от него", коментира тя резултатите от вота.

Тя коментира и предложението за свикване на Велико Народно събрание. Вариантът отново бе поставен на дневен ред от Борисов като възможен изход от ситуацията.

"Нека се внесе проектът на Радев за Конституция, не нашият, и почваме начисто. Много е хубаво и лесно да протестираш, но някой трябва и да работи", коментира той. 

"Какви са неговите предложения? Какво ще промени?", опонира Манолова. 

"Новият проект ще бъде широко обсъден, с участието на експерти и магистрати. Да, ще има конституционен дебат, да, ще има съдебна реформа, но това ще го решим ние, които сме първа политическа сила в парламента", допълни тя, визирайки възможна коалиция с ИТН и "Да, България". 

"Нека изчакаме действията на втората политическа сила в българския парламент - партията на Слави Трифонов", апелира още Манолова. По повод предложението на Борисов да "осигури на Трифонов 10-20 депутати", с които той да има мнозинство в парламента, лидерката на "Изправи се! Мутри вън" заяви, че "депутати не са вещи, които се отдават под наем и не се раздават на консигнация".

Все още обаче не е ясна позицията на партията на Слави Трифонов. Както вече съобщихме, лидерът на ИТН публикува лаконично послание във Фейсбук, което гласеше, че ще спази конституционните процедури. Това бе и първото му изявление от изборния ден до днес. 

Първият коментар на Трифонов след изборите - лаконичен пост във ФейсбукШоуменът политик провокира гневни реакции с мълчанието си