Ново правителство- нов късмет! Служебният кабинет остана доста по-дълго от очакваното и през това време управляващите успяха да подменят доста от директорите на държавните учреждения. „Спящи” клетки на БСП бяха активирани, ложи и братства пуснаха пипала към ключови държавни институции. След проведените консултации между „Продължаваме промяната”, БСП, ИТН и ДБ, възможността да се сформира правителство изглежда реална.

Което означава, че ще има ново раздаване на картите. Как ще изглежда пъзела, зависи от разпределението на министерските кресла между партиите.  Ако Бойко Рашков остане да ръководи Министерството на вътрешните работи, са възможни рокади в професионалното ръководство. Настоящото бе лансирано с подкрепата на пловдивските стратези на президента Радев – Пламен Узунов и Николай Копринков. Обтегнатите отношения между лидера на БСП Корнелия Нинова и държавния глава могат да доведат до сътресения в министерството, в което се преплитат сериозни интереси. Според информирани източници, служебният вътрешен министър имал доста обструкции към банката с кадри на пловдивските стратези.  

На новите управляващи едва ли ще се хареса хора на възлови позиции в силовото министерство да са свързани веднъж по партийна и втори път по линия на тайни братства със съмнителни цели. 

По време на консултациите на тема Вътрешна сигурност  една от основните точки, по която се споразумяха представителите на партиите бе, че пенсионерите трябва да бъдат изведени от МВР, за да се осигури кариерно израстване на младите служители. Асен Василев представи данни, че в МВР работят около 7 000 пенсионирани служители. Те получават едновременно пенсии и заплати, като размерът на пенсията е около 1000 лева, а осигуровките върху заплатата се поемат от МВР.

Ако бъдещото управление на държавата реши да претвори думите в дела, това означава , че голяма част от служителите на ръководни длъжности в МВР ще трябва да бъдат сменени. Но ако за част от новоназначените началници възрастта е най- големият "порок", то други като Тенчо Тенев /началник на Пътна полиция/, Атанас Илков /зам. директор на ГД" Национална полиция"/,  Никола Симов /началник сектор в ГД БОП/ са с меко казано спорни биографии. 

За рокади след съставянето на правителство, се готвят и в пловдивската областна дирекция. Настоящият директор Димитър Балев е спряган за повишение и може да оглави дирекция „Вътрешна сигурност”. Съпругата му Весела Балева пък е пресаташе на областният управител Ангел Стоев.  Неговото място може да заеме изключително активният му заместник Васил Костадинов , чиято кариера като ръководител започна в РПУ - Първомай.  При една такава конфигурация  началникът на Пето РПУ Иван Чочков също да изкачи още едно стъпало и да стане зам. директор в Пловдив.  На „Княз Богориди” 7 усилено се говори, че началникът на Второ РПУ Георги Машонов  е на път да оглави областната дирекция в Пазарджик. Неговата съпруга бе в депутатската листа на "Продължаваме промяната" за Пловдив - град. 

Всички тези рокади обаче зависят от договорките между партиите преди съставянето на правителството. 

Окопна война в навечерието на изборите: масонски завери, тайни ритуали, чекмеджета с пачкиСигналите са изпратени до прокуратурата и ДАНС, но дали ще станат причина за разследване едва ли ще разберем преди вота