Словесните атаки продължават в публичното пространство след края на днешното заседание на Народното събрание. Депутат от ИТН изрази своето възмущение от колегите си в парламентарната група на ГЕРБ. Изявлението на Филип Станев бе публикувано на стената на Слави Трифонов преди минути. По думите на народния представител колегите му от ГЕРБ демонстрират арогантно поведение по време на заседанията. 

Ето поста, подписан от Филип Станев, в социалните мрежи:
 
"Парламентарната група на „Има такъв народ“ е от два дни в новоизбрания български Парламент. И тази парламентарна група е в пълен шок от поведението на една друга парламентарна група – тази на ГЕРБ. Шок е меко казано. Ние сме омерзени.
Защо? Защото една част от групата на ГЕРБ използва брутални цинизми в пленарна зала и се държи арогантно и просташки в общуването си с колеги депутати от други парламентарни групи.
 
Използват се подвиквания като: „Ква си ти, ма?“ „Я, трай бе, глупак!“, „Ти знаеш ли кой съм аз, къв си ти бе?“ „Ела ми отвънка бе, тъпак!“ „Сядай бе, гном, пак ще получиш инсулт!“ както и доста цинизми, които не могат да бъдат публикувани в публичното пространство. Част от депутатите се държат по-грозно и от пияни бабаити в селска кръчма!
 
Винаги сме се съмнявали, че депутатите от ГЕРБ са некомпетентни, но дори не сме подозирали, че един некомпетентен, невъзпитан и арогантен човек би изглеждал като професор по ядрена физика, ако застане до някой депутат от ГЕРБ.
 
И още нещо. Може би премиерът в оставка е научил от собствената си парламентарна група онези думички, които използва в онези записи. Може би...
 
Филип Станев"

Припомняме, че по-рано днес в сградата на Народното събрание се изсипа истинска канонада от обиди по адрес на премиера Бойко Борисов. Точката на кипене бе стигната с предложението да бъде задължен да дойде в Народното събрение. Атаките започна именно Филип Станев, като заяви, че Бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя, който се страхува да дойде в Парламента.

По-далеч стигна и Тошко Йорданов от „Има такъв народ”:

„Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Шофьорчето Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път“,  това заяви Йорданов.