Не съм си правила тест за КОВИД-19. Нямам симптоми и не виждам смисъл да го правя към този момент. Подхождам така, както ние съветваме хората, а именно: да уведомят личния лекар, ако имат температура и да се обърнат към Спешна помощ. Това сподели областният управител Дани Каназирева по време на днешния брифинг на Областния кризисен щаб. Повод за коментара и бе въпрос от страна на журналисти дали самата тя се е изследвала за коронавируса. 

Припомняме, че по време на брифинга стана ясно, че 180 медицински лица и персонал в болниците в Пловдив ще получат по 1000 лева - мярката за подпомагане на хората на първа линия в борбата срещу COVID-19. 

Хората, които ще получат възнаграждението, са 100 човека в УМБАЛ "Св. Георги" и по 40 души в двете частни болници - "Пълмед" и "Каспела". Сред поощрените финансова ще бъдат както медицински лица, така и служители от немедицинския персонал, обясни проф. Джамбазов. Това става възможно след като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е спуснал допълнителни инстукции за разпределението на средствата. 

Подробности - в линка:

Отпуснаха по 1000 лева за 180 медицински лица в ПловдивВсички на първа линия ще получат възнаграждението

Снимка: Архив