Кой даде право на президента да говори от имета на народа? Гледах само първата минута от изказването му и отидох да играя футбол, защото няма човек, който да започне да говори от името на народа. Дори Левски не си го е позволил. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с телевизионно участие на президента Румен Радев.

„Президентът е този, който трябва да е обединителят на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нито една добра дума за България. Омразата му до такава степен прелива, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер", категоричен бе премиерът.

Той нарече президента "двуличен човек". Когато тръгнах за НАТО ми се обади и каза „Нека да отида аз”. Казах „Добре, отиди”, коментира Борисов.

"Да сте чули държавния глава да се изказва за Тройната коалиция? Нещо за това, че президентът Тръмп изпрати енергийни експерти у нас да ни консултират?", попита премиерът. И посочи, че цял свят ни хвали, че сме купили Ф-16, а Радев продължава да говори за "Грипен".

„Днес поканих и Борис Велчев, с Филип Димитров говорих за независимия прокурор и правим всичко нормално и по европейски, за да върви добре България. А в него защо е тази злоба? Какво го мъчи и продължава да го мъчи за Грипените? Аз знам, но не съм такъв, нямам злоба“, чуди се премиерът на страната.

Румен Радев: Ще внеса промени в конституциятаНеведнъж съм казвал, че българите ще живеят достойно, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата