Молебен здраве отслужи днес, отец Ангел, в дома за възрастните хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов” в Пловдив. Тържественият църковен ритуал бе организиран от госпожа Миглена Трайкова, управител на фондация „Сан Марко – М” и от бизнесдамата Елена Кристиано, които са традиционни дарители за възрастните хора от дома. След церемонията на всички присъствали на молебена бяха раздадени за здраве три осветени питки, а за възрастните хора имаше организирана и почерпка, съобщава rodopi-info.com.

Всички пребиваващи в дома, които бяха в състояние, присъстваха на молебена. Бе много трогателно, защото и тези от тях в инвалидни колички, също получиха благословия от свещеника, разказа Меги Трайкова. Тя изказа специални благодарности на дарителите, които се отзоваха със средства за обновяването на дома и за подготовката за предстоящия Великден. Това са общинският съветник, бизнесмен и филантроп Георги Цанков, инж. Иван Вичков – собственик на строителни хипермаркети „Рила“, Оваким Хорикян – собственик на „Ови и Сари“, както и известният пловдивски адвокат Стоян Донков.

С тяхна помощ и с помощта на Елена Кристияно паркът в дома е бил обновен с цветя и поставки за тях, с нови весели керамични фигури в парка. Дарителите заедно с фондация „Сан Марко“ ще проведат акция „Светъл Великден“ за хората от дома за възрастни с физически увреждания, като подготвят и празнична изненада – великденски обяд.