Дарителската платформа, която ще подпомогне издръжката на детето на починалата колежка Албена Ивайлова - малката Али, почти на 4 годинки, е вече активирана, съобщи зам.-образователният министър Деница Сачева, близка приятелка на Бени.

Ивайлова почина в сряда сутринта, едва на 49 г., след усложнение вследствие на онкологично заболяване.

Вижте адреса, на който може да дарявате средства, тук.

Няколко благодетели вече са дарили 1390 лв. от активирането й. Кампанията продължава до 21 февруари 2019 г. Даренията ще получи: Фондация "Работилница за граждански инициативи.

С набраните средства ще се издържа семейството, единственият активен член в който е братът на Албена Чавдар. Именно той кандидатства за осиновител или настойник на малката Али, пише 24 часа. Поради грижите за покойната си сестра, майка им и момиченцето в последните месеци Чавдар е без работа.

Със смъртта на Бени Александра, която още няма 4 годинки, губи трета майка. След биологичната си е минала през приемно семейство, преди 3 години, преди да бъде осиновена от Албена.

С кампанията по оставянето на детето в семейството, в което живееше щастливо в последните повече от 2 години, е ангажиран лично социалният министър Бисер Петков.

Близки на дъщеричката на починалата Албена искат тя да остане при вуйчо си СНИМКИВ момента Александра е при дядо си, инициират дарителска кампания за детето и семейството