Близки на Албена Ивайлова, която късно снощи почина, настояха малката й дъщеричка Александра, което остана сираче, да остане при вуйчо си - брата на Албена, Чавдар. „Такава кампания започва държавата по инициатива на близки й“, съобщи преди минути зам.-министърът на образованието, която в миналия мандат бе зам.-социален министър, Деница Сачева.

По думите й лично социалният министър Бисер Петков се е ангажиран с кампанията. Освен всичко друго Сачева е била и семейна приятелка с Албена, пише Блиц. Ето какво написа тя в личния си фейсбук профил:

„Скъпи приятели на Албена Ивайлова, В този труден момент всички се притеснявате и искате да помогнете. По волята на Албена, нейните близки се свързаха с мен и в момента са задействани всички мерки Али да остане при вуйчо си. Министър Бисер Петков също лично е ангажиран със случая. В следващите часове Красимира Величкова ще предложи решение за дарителска кампания за Али, за да подкрепим семейството в този момент, а и оттук насетне. Това е съгласувано с близките. В момента Али е с дядо си. Споделяйте, за да са спокойни всички. Предвид прекалено личния характер на този пост, ще го изтрия след известно време“.

Почина известен журналист и пиарАлбена Ивайлова си отиде без време от този свят