Костадин Димитров е новият кмет на Пловдив! Това показват резултатите от първите екзит полове, които се правят от две социологически агенции под тепетата.

Според данните от "Тренд" от 19:00 часа за кандидата на ГЕРБ са гласували 53,2%, а за Ивайло Старибратов от ПП- ДБ – 41,2%.  Графата „Не подкрепям никого” са отбелязали над 5%.

Резултатите са на фона на безпрецедентно ниска избирателна активност, която е под 25% . За сравнение преди седмица гласуваха 35%, а преди четири години тя е била 29% на балотажа.

Социологическите агенции нямат данни за районните кметове в Пловдив. Те ще станат ясни при паралелното преброяване.

Кой е Костадин Димитров?

Роден е на 5 юни 1975 г. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуон-до ITF. Дългогодишен треньор и спортист.

Работил е в частния сектор, а първата си публична длъжност заема в район „Централен”, като зам.-кмет.  През 2011 година е назначен за кмет на район „Тракия”.

След първия си мандат печели на балотажа срещу Костадин Гаров през 2015 година.През 2019 година победата му е по-категорична, като е единственият районен кмет, който печели още на първи тур – с 58%.

Семеен, с две деца.