„Нека не бързаме с червените линии, нека да влезем в реален разговор за възможните управленски решения, които предстоят”, призова бившият служебен министър-председател. По думите му „червените линии” са, за да очертаят политическия профил на една партия. Когато, обаче, става въпрос за управленски програми и търсене на решения, тогава те трябвало „да бъдат на принципа на взаимодействието“, категоричен беше лидерът на „Български възход”. „Решенията, които се търсят за българските граждани, за българския бизнес, нямат никакво партийно оцветяване – те са или работещи, или неработещи”,  каза лидерът на „Български възход” Стефан Янев пред Нова ТВ.

При избор дали коалицията ще подкрепи мандат на „Продължаваме Промяната”, или на ГЕРБ-СДС, Янев отговори, че ще чака третия мандат.

Той подчерта: „Ако ситуацията е невъзможна и предполагаемо се очаква да има нови избори, поне да бъде направено възможно тези нови избори да бъдат след една година - т.е. да бъде програмиран този период. Всякакви варианти са възможни – това правителство може да има всякакво прилагателно- „временно”, „програмно”, но важното е да е работещо. 

Янев потвърди, че освен колеги, с президента Румен Радев са и приятели. Поддържали нормални отношения. "Това е моят президент, аз съм гласувал за него", допълни той.

 Стефан Янев коментира и санкциите за Русия. „Няма случай на санкции в историята на човечеството, които да са предотвратили война. Ще бъде прецедент, ако това се случи сега”, каза Янев.

Помолен да назове другите политически лидери с една дума, той определи Кирил Петков като гимназист, Христо Иванов като аватар, а Корнелия Нинова като дама.
Лидерът на „Български възход” асоциира Бойко Борисов с думата „оцеляване”, а Мусатафа Карадайъ с Доган. Според Стефан Янев най-подходящата дума , която определя Слави Трифонов е трудолюбие.

Янев потвърди, че освен колеги, с президента Румен Радев са и приятели. Поддържали нормални отношения. "Това е моят президент, аз съм гласувал за него", допълни той.

Бившият служебен премиер коментира санкциите за Русия. „Няма случай на санкции през историята на човечеството, който да е предотвратил война. Ще бъде прецедент, ако това се случи”, каза Янев.

Коалиция „Български възход” е с номер 15 в интегралната бюлетина на вота на 2 октомври.

Купуването и продаването  на гласове е престъпление!