Според социологическата агенция "Алфа рисърч" при 100% паралелно преброяване Румен Радев е спечелил 66,4%, а Анастас Герджиков - 32,3%. 1,3% не са подкрепили никого. Активността на президентските избори е 34,1%.

 Румен Радев и Илияна Йотова печелят втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България с 66,4% от гласовете на отишлите до урните, показва 100% от паралелното преброяване на социологическа агенция "Галъп", цитирана от Нова тв. 

Данни на социологическа агенция "Тренд" от паралелното преброяване при 100 % изпълнение на извадката показват, че Румен Радев печели втори президентски мандат. Той е завоювал 67.8% от гласовете, докато опонентът му Анастас Герджиков събира подкрепата на 30.7 на сто от гласоподавателите.

 

Румен Радев бе преизбран за президент след победа на балотажаДействащият държавен глава получава 63,9% от гласовете при рекордно ниска избирателна активност

Румен Радев: Това е победа на доверието, разума и единната ни вяра за законност и справедливостНовото народно събрание няма да право на грешки и протакане, каза президентът