„Много благодаря на всички, „Продължаваме промяната“ е първа политическа сила. 121 депутата ще се случи. България ще се управлява от коалиция. Заедно ще изпълним целия потенциал. България ще има правителство“, това бяха първите думи на Кирил Петков след новината, че новата му партия печели изборите. Въпреки че все още няма паралелно преброяване, което да потвърди социологическите прогнози за победа, Петков заяви, че категорично ще има управление.

„Утре ще видим резултатите с вота от чужбина и това ще отворим тефтерчетата“, допълни Асен Петков.

Като естествени партньори Петков посочи партията на Христо Иванов, но посочи и невъзможност за коалиция с формацията на Бойко Борисов и на Мустафа Карадайъ. Въпреки това допълниха, че първо ще видят сбора от гласове и тогава ще мислят как политическата математика ще окаже влияние върху избора на коалиционни партньори.  

 „Ще бъдем много диалогични, ще работим със сигурност с Демократична България. Ще говорим с всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС. Коалиция се постига с преговори, не очакваме да бъдат лесни. Целите ни с Демократична България са много близки - работеща правосъдна система, силна антикорупционна агенция, нулева корупция – това са общи теми. Вярваме, че независимо си ляв, център или десен тези първи цели са важни и трябва да се обединим около тях. Коалицията, която ще имаме няма нужда от отделни парламентарни групи – ще работим заедно, посочи още Петков“, посочиха Петков и Василев.  

Кирил Петков посочи, че отговорността е голяма и ще работят за промяна.

 „Осъзнаваме, че на България и трябва редовно правителство. Всички имаме огромна отговорност да изпълним всички неща, които си говорихме. Това ще стане само с диалог и компромиси, но не на база неработеща съдебна система и корупция. Ще направим всичко, което зависи от нас да има редовно, коалиционно правителство. Българските избиратели показаха ясна нужда страната да тръгне по нов път. Хората вярват, че ще има реализация на надеждите им – да се състави не какво да е правителство, а кабинет на промяната“, посочи Петков.

Лидерите на „Продължаваме промяната“ не пожелаха да кажат дали са готови с кабинет и посочиха, че първо ще проведат разговори с потенциалните коалиционни партньори.

„Не сме обсъждали с никой постове, първо трябва да се разберем за политики. Имаме толкова много кризи и проблеми, отборът, който ще ръководи България трябва да е най-знаещ, най-можещ. В нашата партия има много добри капацитети, всеки от нас ще бъде предложен като възможност, но ще сравним капацитета на всички наши коалиционни партньори.“, посочи Петков.