„Надявам се вече да имаме стабилност, да могат отрицателните явления да престанат, или поне в известна степен да се ограничат. Размерите им в страната ни са нередни. Надявам се, че с установяването на парламентарно мнозинство и с достоен президент България може да се промени за кратко време“. Това заяви пред репортер на TrafficNews член на СИК, минути след като упражни правото си на вот.

Той допълни, че към този момент избирателната активност в Пловдив върви много слабо. В 27 секция, където той е ангажиран да следи вота, са гласували едва 10-15 души.

Въпреки това обаче към урните в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Христо Смирненски“ към този час се стичат избиратели.

Президентът ни трябва да бъде обединител, което е крайна сметка е залегнало и в Конституцията“, мотивираха те желанието си да станат рано и да гласуват на балотажа.

Припомняме, че в Пловдив и областта изборният ден започна и протича в спокойна обстановка. Към този момент няма регистрирани сериозни нарушения, съобщиха от МВР.
Всички 1025 секционни помещения са предадени на съответните избирателни комисии, а за обезпечаване на обществения ред в днешния ден са ангажирани близо 930 полицаи от пловдивската дирекция и 272 служители от други подразделения на МВР като придадени сили.