„Няма драма в предложението на бюджета, при което се прехвърлиха 100 000 лева . Вчера бяхме на група(б.а. групата на ГЕРБ преди сесията) – обсъдихме го, заедно и г-н Тотев беше. Стигнахме до заключението, че не е необходимо да се харчат тези пари”, каза Здравко Димитров след сесията днес. По-рано по предложение на Ясен Михайлов от ГЕРБ 100-те хиляди лева за  анализ за сливането на общинските предприятия бяха прехвърлени към издръжка на администрацията. Това, което направи впечатление е, че вносителя в лицето на зам.-кмета Илия Кирчев не прие това предложение и се подложи на гласуване в зала. Това отново породи съмнение, че съветниците от ГЕРБ играят контра на кмета. Според него това е било погрешно впечатление.

Той обясни, че има два анализа за сливането на предприятията – едното от самото ОП „Чистота” и след това от администрацията.

„Решихме да ги спестим тези пари, ако трябва все ще бъдат дадени, но по-малко. Имаме 17 млн. лева по-малко събрани пари. Тези 1000 лева са капка в морето. Ще разберете, няма да бъдат изхарчени недобросъвестно”, каза кметът.

Съветниците от ГЕРБ пак промениха бюджета на Зико, парите за консултанти отново пълна мъглаМахнаха 100-те хиляди лева за външен оценител за сливането на „Чистота” и „Паркове и градини”