„Като спортист, а и както казва лидерът ни Бойко Борисов – нека народът ни подреди. Затова съм за социология преди номинациите – нека пуснат имената на всички възможни кандидати на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Ако съм трети, пети – какъв кандидат ще съм? Но ако съм първи – тогава има кой да решава”. Тази фраза принадлежи на Ральо Ралев, който през 2018 година реши, че може да стане кмет на Пловдив. Две години по-късно съдбата коренно се промени за родения в Тополовград бивш кадър на ГЕРБ.

В момента Ральо Ралев може да бъде забелязан в караваната на бул. „Македония”,  в която хората от Кючук Париж пият по бира-две, или хапват по нещо бързо, докато децата играят на съседната площадка.  Той върти касата на обекта, като при нужда се включва и в други рутинни дейности от работата на обекта.  Кафе-аперитивът се стопанисва от фирмата „Май транс”, която е на бащата на Ральо Ралев – Иван Ралев Иванов.

Докато през деня се труди наравно със своите родители и персоналът на караваната, той все още има достъп до огромната си тераса на бул. „6 септември”. Незаконно превърнатото покривно пространство в тераса с джакузита, японски вишни и беседки, все още си стои в целия си блясък. Апартаментът също официално е вписан на името на бащата на Ральо Ралев, но фактически в него живее синът му.

Всичко това се случва, въпреки че още през 2019 от РДНСК заявиха за TrafficNews, че целият покривен оазис е незаконен и Община Пловдив трябва да издаде предписание за премахването. От 6 месеца чакаме и становище от Община Пловдив, като дори преди близо месец пуснахме и официално запитване – отговор все още няма.

Междувременно Ральо Ралев все още чака обвинение от специализираната прокуратура. Той бе освободен от ареста срещу гаранцията от 150 000 лева, която някак си той успя да я плати, въпреки че според данъчната декларация той и семейството му не разполагат с такива пари.

Ральо Ралев продължава да се любува на хасиендата си с джакузита, макар и незаконна

Една година от ареста на Ральо Ралев: Без обвинение, без работа, но с хасиенда и джакузиБившият вече кмет на район „Северен” в Пловдив бе показно арестуван точно преди 12 месеца