Нови разкрития за убийството във Виноградец. В нощта на четвъртък срещу петък в ресторант в селото беше застрелян 47-годишен мъж. Kъм момента е, ясно, че 6-годишно момче е държало пистолета, с който е произведен фаталния изтрел, но не е категорично доказано, че именно детето е натиснало спусъка.  

Собственикът на оръжието е Лазар Влайков, председател на Общинския съвет в Септември. Той беше задържан за 24 часа, но след това беше пуснат на свобода, без повдигнати обвинения. 

"Аз съм свидетел на един случай преди 8 години. Пострадалият ми е кум на мен и имаха пререкание с майка му Дора, която е общински съветник. Имаше бой в заведението. Те двамата си имаха конфликти в работата и в кафето стана бой между Лазар и Иван. Случаят се потули. Преди 4 години пък след игра на карти счупи едно шише и нападна един познат. Наряза му цялото лице. Не сме пускали жалба, нямаше смисъл", призна жител на селото.

Прокуратурата проверява дали Лазар Влайков е имал нерегламентирани разговори с прокурор с намерение случаят да бъде потулен.

ГЕРБ вече изключиха от редиците си Лазар Влайков.  „Този човек е представил в централата на ГЕРБ свидетелство за съдимост, че не е осъждан. При неговата номинация, а и след това при избора му за общински съветник, той е бил неосъждан”, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Припомняме, че председателят на Общинския съвет в Септември бе задържан след  инцидента, при който 6-годишно дете уби с пистолет собственик на заведение във Виноградец. Лазар Влайков е празнувал рожден ден на племенника си в компания и е употребил солидно количество алкохол, след което е предоставил оръжието на детето. В резултат на игра с пистолета детето е произвело изстрел, който се оказал смъртоносен за 47-годишния Атанас Тонкев. Това на този етап е официалната версия на полицията за произшествието, но близките на убития са категорични, че малчуганът не е стрелял.