Живущи на ул. "Свищов" осъмнаха блокирани от ремонти. Целият жилищен район зад Водната плата, заключен между ул. "Калофер", ул. "Хъшовска", ул. "Асен Златарев" и бул. "Шести септември" се оказа разкопан заради изпълнението на големия проект за реконструкция на пътната инфраструктура. Улица "Свищов" от своя страна е единствената, която не влиза в мащабния план за преобразяване на зоната и няма да бъде ремонтирана поне в рамките на този проект, но пък се оказа в центъра на изкопните събития.

"До вчера поне едната артерия беше преодолима с автомобил. Тази сутрин обаче и ул. "Хъшовска" бе разкопана и автомобилите ни останаха заключени в карето. Никой не ни е предупредил за затварянето", сигнализира читателка на TrafficNews.bg

Стигнало се до такъв парадокс, че се наложило след спор от страна на живущите и служители на фирмата-изпълнител, работници да наредят ръчно павета, за да могат пловдивчани да излязат с колите си за работа. Жената обясни, че се е обадила в Община Пловдив, за да сигнализира за блокадата. 

При първа копка на работите по обекта, кметът Иван Тотев бе категоричен, че ще направят всичко възможно, за да не се стига до невъзможност за живущите да паркират до домовете си, като това ще става чрез временна организация на движението, която е ангажимент на фирмата-изпълнител. 

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с районният кмет на "Централен" Георги Стаменов. Той от своя страна бе категоричен, че проблемът ще бъде отстранен до няколко часа и че вечерта със сигурност зоната вече ще бъде достъпна. 

"Такива ситуации се получават в много кратък времеви диапазон, в който работниците премахват старата настилка и доставят инертен материал, с който да се създадат рампи за достъп. Извинявам се от името на Община Пловдив, но все пак апелирам за малко повече търпение, тъй като става дума за мащабен ремонт, който в крайна сметка е за подобряване на средата за живот", посочи Стаменов и обеща веднага да осъществи контакт с фирмата-изпълнител. 

Само 10 минути по-късно читателката, подала сигнала, отново се свърза с редакцията ни, за да съобщи, че моментално след обаждането ни с нея се е свързал организатор на работния процес от фирмата-изпълнител, който се е извинил и е обяснил, че въпросната блокада е била само за минути. 

"Инженерът беше изключително любезен и обясни, че процесът е траел минути, а работниците просто е трябвало да ни информират, че скоро трасето ще бъде обработено, така че да можем да излезем. Каза, че ще разбере кои са работили по това време на обекта и ще провери защо това не е било обяснено на гражданите, защо не сме били предупредени, както и че ще наложи дисциплинарна санкция за поведението им", коментира жената и благодари за моменталната реакция на медията ни, на районната администрация и от страна на фирмата-изпълнител.