Пловдивчани се сблъскаха с пореден случай на насилие над четириного. Късно снощи група младежи намерила ранено кученце, лежащо в безпомощно състояние на пътното платно до Централна гара. Те веднага го откарали във ветеринарна клиника. При прегледа лекарите установили, че в тялото на животното има три сачми. 

Не се знае откога сачмите са в тялото му. Лекарите смятат, че кученцето е било блъснато или бито жестоко, разказва Мирослав Георгиев. Ставата на едно от крачетата му е извадено.

"Когато видяхме кученцето, подадохме сигнал на 112, но нямаше никакъв резултат. С мен се свърза момиче, коео каза, че също е звъняло на 112 и са и казали, че ще проверят случая", разказа пред наш репортер Мирослав. 

На животното са му взети кръвни изследвания и му е направена рентгенова снимка. Предстои да стане ясно какво ще се случи с крачето му. До този момент сметката във ветеринарната клиника е 200 лв. За младежите е трудно да съберат такава сума за кратък срок. Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с Мирослав на 0893944434.