Затворник, болен от ХИВ и туберкулоза, в тежко състояние, е изчезнал от Инфекциозна клиника в Пловдив, научи TrafficNews. Вече трети ден местонахождението му не е известно. Днес сутринта той е обявен за общодържавно издирване. 

31-годишният Георги Спасов излежава поредна присъда за кражби. В затвора го познават под името Гергана, предвид сексуалната ориентация, която демонстрира. Здравословното му състояние е изключително тежко, което е станало причина той да бъде изпратен за лечение в Инфекциозна. За да бъде настанен за лечение, прокуратурата е постановила прекъсване на присъдата му.

Преди два дни Георги/ Гергана е напуснал болницата без разрешение и от тогава не се е появявал. 

Предвид факта, че присъдата му е прекъсната, той не може да бъде издирван от съдебна полиция.  Проверка в Областната дирекция на полицията в Пловдив вчера  показа, че въпросният затворник не се издирва, тъй като там не е постъпвала информация за изчезването му от болницата. 

И така издирването на заразеният мъж се превръща в истински Параграф 22. Предвид досието му, трудно може да се разчита той самият да прояви отговорност , пазейки живота и здравето на хората, с които контактува. 

Днес сутринта прекъсването на присъдата е прекратено и той е даден на органите на полицията за издирване. 

Къде е затворникът и какви са контактите му на този етап не е ясно. Можем само да се надяваме последствията да не са фатални за други хора. 

Тиражираната в различни медии информация, че избягалият затворник е с COVID 19 не отговаря на истината. Според директорът на  Инфекциозна доц. Бойкинова, на пациентът не е вземана проба , тъй като той не е имал никакви симптоми за коронавирус.