Решението влиза в сила от 00:00 часа на 10.01.2019 г. до 24:00 часа на 10.07.2019, съобщават от Столична община. Влизането на автомобили ще бъде забранено по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил".

Движението ще се осъществява еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" в посочения участък в посока бул. "Христо Ботев". Ще бъде забранено влизането автомобили по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Крум". Движението ще се осъществява еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" в споменатия участък в посока бул. "Витоша".

Забранява се влизането на автомобили по северното пътно платно на бул. "Васил Левски" между ул. "Проф. Н.Михайлов" и ул. "Граф Игнатиев". Движението ще се осъществява еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Васил Левски" в споменатия участък в посока ул. "Граф Игнатиев".

Ще бъде сменена посоката на движение на ул. "Цар Самуил" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Аспарух" към бул. "Патриарх Евтимий".

В тунела под НДК движението на коли в посока бул. "България" ще се осъществява върху трамвайното трасе.

Забранява се престоят и паркирането на ППС, както следва: по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил" - северна страна; по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис I" - южна страна; по бул. "Патриарх Евтимий" на 30м след ул. "Княз Борис I" в посока бул. "Христо Ботев" - южна страна; по бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Крум" - южна страна;

От 00:00 часа на 10.01.2019 г. до 24:00 часа на 10.07.2019 г. ще бъдат закрити маркираните места за паркиране в "Синя Зона".