В Смолян затварят пенсионерските клубове и клубовете на инвалидите заради коронавируса. На мероприятията в спортната зала и плувния басейн няма да се допуска публика. 

 

Заповедта на кмета на община Смолян Николай Мелемов е от днес, но влиза в сила от понеделник.

От 26-и октомври се засилват контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Общината.

Съвместно с органите на МВР и Здравната инспекция се въвежда засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и на дистанция между клиентите.

Няма да се допускат деца под 18 години на обществени места след 22.00 часа без придружител.

На превозвачите в обществения транспорт се препоръчва да не допускат пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция, както и да се прави дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт.

Собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на здравните органи за заетост на местата не повече от един човек на един квадратен метър от общия капацитет, както и читалищата да преустановят репетиционния процес на групи, в които участват лица над 60-годишна възраст, а по отношение на децата да се спазват правилата.

Подобно е положението и в Кърджали, където с решение на Областния кризисен щаб пенсионерските клубове в Кърджали се затварят до края на епидемичната обстановка. Засилват се контролните действия за спазване на противоепидемичните мерки, от днес търговци и клиенти на общинските пазари са длъжни да имат защитна маска.