Ротативките са едни от най-предпочитаните форми на забавление от страна на казино любителите. Те предлагат страхотна емоция на играчите при всяко завъртане, но също така често водят и до впечатляващи печалби.

Защо обаче е нужно да търсим игри с голяма възвръщаемост към играча (RTP), за да увеличим шансовете си за успешен завършек? Пример за такава игра е 40 супер хот, а в този текст ще ви обясним какво точно е RTP и как то може да ви помогне.

Много начинаещи любители на ротативките смятат, че всички слотове са малко или много идентични, различаващи се единствено по графика, функционалности и специфика на бонус рундовете. Това обаче далеч не е така.

Опитните играчи знаят, че възвръщаемостта към играчите е наистина важна, ставайки въпрос за слот машините. Тя стремително увеличава шансовете за успех. Обяснено най-накратко, RTP представлява процент на заложените пари, които се изплащат обратно на играча.

Нашият съвет е винаги да съобразявате RTP показателите, когато си търсите нова ротативка за игра. Добър начин е, ако ползвате Google, например, да добавяте показателя RTP към името на слотовете, които преглеждате. Възвръщаемостта към играчите не е тайна информация, която онлайн казината се опитват да скрият от вас. Даже напротив, повечето оператори дори представят публично подобни данни за ротативките, които предлагат в каталозите си.

Стойността на RTP се изчислява на скала от 1 до 100. Повечето слотове имат RTP процент между 92 и 97, а нашият съвет е да се стремите към стойност от поне 96 процента. Колкото по-висока е цифрата, толкова по-добре за вас в ролята на играч.

Разбира се, слотовете остават игри на шанса, поради което не бива да се заблуждавате, че само защото дадена ротативка има по-висок RTP, печалбите просто ще завалят към вас. Нещата не стават точно така.

Много любители на слотовете внимателно следят и показателите по т.нар. hit frequency - честотата на улучване на печеливша комбинация при всяка една ротативка. Например - ако при даден слот този процент е 22, това означава, че в 22% от времето вие бихте могли да се радвате на печелившо завъртане.

Както сами виждате, има различни показатели, които любителите на ротативки следят внимателно и според които преценяват дали даден слот си струва или не. Нашият съвет е да не се притеснявате да експериментирате в това отношение. Установете какво работи успешно за вас и го прилагайте в играта си в бъдещ етап. Има определени тънкости около слотовете, които е хубаво да познавате и да имате предвид.