Делото срещу кмета на Карлово Емил Кабаивов бе засекретено и ще се проведе при закрити врати. Днес градоначалникът се изправи пред пловдивските магистрати, за да отговаря за присвояване в големи размери. Съдия Николай Ингилизов реши, че по делото има срс-та и трябва да се гледа на закрити врати.

Емил Кабаивов е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е взел 26 984 лева, собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“.

Процесът стартира в Карлово, но Районният съд там си направи отвод, броени дни преди произнасянето на присъда. След близо година и половина разпити на свидетели, експертизи, вещи лица и пр. ,  председателят на състава съдия Анна Донкова - Кутрова заяви, че тъй като Районният съд в града е получил нова сграда от общината, тя се опасявала да не бъде обвинена в конфликт на интереси. 

Делото е било на фаза пледоарии. Всички свидетели вече са били разпитани, страните не са имали никакви доказателствени искания повече, експертизите са били приети.

След отвода на съда обаче, делото започва от самото начало и всички действия да бъдат повторени.