Сопот остана без водоподаване след днешните дъждове. Новината за безводието в града бе оповестена от градските власти, които споделиха в социалните мрежи, че правят непрекъснати опити да се свържат с ВиК, но без успех. От няколко часа насам никой не отговаря на клиентските номера, обявени в сайта, споделиха пред TrafficNews.bg възмутени местни жители.

Наш репортер също се опита да се свърже с дежурен диспечер, за да разбере причините за спиране на водоподаването. За съжаление, той се увенча с неуспех. Обърнахме се и към директора на водното дружество Спартак Николов, който обясни, че филтрите на станциите по поречието на Дамлъ дере и Коджа дере са се задръстили в следствие на краткотрайните валежи, придружени с бури, по-рано днес. 

Николов изтъкна, че още преди час е осъществил връзка с администрацията и в момента се работи по почистването. Водоподаването ще бъде възстановено в рамките на час-два. Предстои да се изясни и каква е причината абонатите да не могат да осъществят връзка с дружеството на дежурните телефони.