Синдикалните организации на работещите в градския транспорт блокираха движението на „Лъвов мост“. Това затруднява движението на градския транспорт през мястото. След 9:30 ч. протестиращите се отправят към Министерството на финансите и Министерски съвет.

Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха  на три места - "Лъвов мост", „Сточна гара" и "Петте кьошета". Образували са се сериозни задръствания. 

Градският транспорт се движи по график, но се очакват евентуални затруднения  заради блокирането на движението в целия център на столицата. 

Днес и превозвачите излизат на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове.  В столицата сборните точки са три. Част от камионите вече са на Цариградско шосе при парка „Врана”. Очакват се още товарни превозни средтсва, които ще спрат на входовете на София в района на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели. 

Снимка: БТВ