Запалиха контейнерите на улица "Пере Тошев" в пловдивския квартал "Кючук Париж", видя репортер на TrafficNews.bg. Минути след като бункерът за складиране на отпадъци бе запален екип на пожарната се отзовал, за да загаси пламъците и да предотврати по-големи щети. Запален е зеленият контейнер, който се използва за съхранение на стъклени опаковки, шишета и буркани. Боклуците, които трябва да се изхвърлят в зеления бункер не са лесно запалими затова предполагаме, че палежът е бил умишлен.

Това не е първият случай на запалени контейнери. Само преди няколко дни ви показахме ВИДЕО със запалените 17 контейнера в пловдивския квартал "Тракия". Още по темата и ВИДЕО  ВИЖТЕ ТУК!

Припомняме ви, че война, затова кой ще контролира боклука в Пловдив започна в последните няколко седмици в града. Преди по-малко от месец запалиха 15 варела за пластмаса и хартия до стадион "Христо Ботев", а 10 минути по-късно същата нощ пламнаха други два в пловдивския квартал "Тракия".

Явно не става въпрос за вандалски прояви, тъй като кошовете за разделно сметосъбиране са на една и съща фирма, но в различни райони на града.

Припомняме, че контейнери за разделно сметосъбиране бяха запалени и зад училище „Лиляна Димитрова” също преди няколко седмици. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg. Целите казани са стопени, но бързата реакция на пожарната предотврати разрастване на пожара и засягане на училището.

Преди не повече от седмица от фирмата собственик на контейнерите "Еко Той" обявиха и награда от 2 000 лева, за този който открие подпалвачите.

Информация може да бъде подадена на телефон 0886 911 160. Анонимността Ви е гарантирана.  ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg