Автомобил с български номера е бил залят с боя в Поморие днес.

По непотвърдена информация колата е собственост на руснак. Неизвестен извършител е залял возилото с боя с цветовете на знамето на Украйна.

Няма информация за конкретната причина за вандалската проява, но по всяка вероятност е свързана с войната между Украйна и Русия. В мрежата напрежението между привържениците и на двете страни става осезаемо, а явно пристрастията стават и предпоставки за хулигански прояви.

Припомняме, че наскоро украинско семейство откри бележка със заплахи прикрепена към автомобила им, оставен на паркинг в центъра на София. Анастасия и двете й деца потърсили убежище в страната ни, сега се страхуват за сигурността си, защото колата им вече е била и обект на вандализъм.

„На 1 март, когато дойдох да си взема колата заварих чистачките си вдигнати и намерих бележката. В нея пишеше, че съм украинска фашистка и че ще разбият колата ми. На следващия ден автомобилът беше покрит с боклуци”, разказа Анастасия.

Във Варна имаше случаи на задигнати номера от коли на украинци.

От полицията във Варна от началото на годината има 7 сигнала за откраднати регистрационните табели от автомобилите на украинските бежанци в града, а в момента текат издирвателни мероприятия.