Спазване на метър и половина задължителна дистанция при провеждането на сватби, семейни и други тържества - тези условия са коментирали Министерството на здравеопазването и Асоцияцията на заведенията по време на среща днес. Както вече съобщихме, от бранша са подготвили указания за повторно отваряне на врати на нощните заведения, които са били съгласувани със здравните власти. 

Една от темите, които са били дискутирани днес, е провеждането на тържества и масови мероприятия. Припомняме, че в момента са разрешени събирания до 30 души. Събиранията ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки - 1.5 метра дистанция и редовна дезинфекция. Министерството на здравеопазването е поело ангажимент да съгласува бъдещи промени с представители на бранша, при евентуална рязка промяна в данните за заболели от коронавирус.

Както вече съобщихме, очаква се здравните власти да публикуват нови указания за работата на нощните заведения. Предвижда се намаляване на капацитета им, като за един човек ще бъде отреден 1 кв. м., при позволени 4 души на квадратен метър на останалите обществени места.

Очаквайте подробности!

Официално: Здравко Димитров издаде заповед с противоепидемичните мерки в ПловдивМероприятията на открито и закрито ще се провеждат при заетост на местата до 30%, в градините се допускат само деца, които са вече записани