Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в община Гоце Делчев и област Благоевград и увеличения брой на жителите на общината диагностицирани с коронавирусна инфекция, запълнения капацитет на отделенията в МБАЛ "Иван Скендеров" с пациенти с коронавирус, кметът Владимир Москов издаде специална заповед за нови ограничения, която влиза в сила от утре.

На територия на община Гоце Делчев за срок от 14 дни, считано от 00.00 ч. на 21.10.2020 г. се спира провеждането на групови празненства на закрито (в т.ч. сватби, годежи, кръщенета и други). Сключването на граждански бракове ще става в присъствието на длъжностно лице по гражданско състояние, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души, при спазване на физическа дистанция от 1.5 м, както и всички противоепидемични мерки.

Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 21.00 ч. до 06.30 ч. без основателна причина – посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки. Вече ще се ползва маска за лице или друго средство, покриващо носа на открити обществени места пред търговски обекти, банкомати, заведения за бързо хранене и др.