Стотици милосърдни пловдивчани се включиха с хранителни продукти още в първия ден на кампанията "Сподели Великден". Тя има за цел в дните на Страстната седмица да бъде събрана пакетирана храна, която да бъде дарена на самотноживеещи хора в затруднено положение и семейства, останали без препитание, които не са обхванати от действащите в момента социални програми. Акцията се организира от клуб "Бушидо" и комплекс "5 POINTS", съвместно с Областния съвет на Българският червен кръст и с подкрепата на Община Пловдив.

В кампанията участват млади доброволци от клубовете на комплекса. Пред TrafficNews те споделиха, че много хора проявяват интерес. Сред като им съобщават каква е каузата, мнозина хора се връщат в магазина и след това даряват. В кампанията "Сподели Великден" се включи и певицата Ивана, която тази вечер от 21 часа ще направи онлайн концерт в клуб "Бушидо". В него тя ще призове всеки от почитателите си да сподели празника с непознат, подавайки му ръка.



До събота включително във времето от 9 до 18 часа на петте пункта в града те ще очакват всеки, който има възможност и реши да се включи в кампанията "Сподели Великден". Местата, на които могат да се оставят даренията са изходите на паркингите на магазин "Лидъл" на булевардите "България", "Пещерско шосе", "Освобождение" и "Македония", както и на изхода на ТЦ "Гранд" на улица "Капитан Райчо". След като бъдат приети храните те ще бъдат пакетирани в БЧК и разнесени по адреси от доброволци на организацията.

В момента в града активно работят над 200 доброволци на БЧК-Пловдив, разпределени в над 80 екипа. Дневно те обслужват от 200 до 400 адреса. От Червения кръст споделят, че профилът на хората, на които помагат е много различен - от възрастни до такива, които след извънредното положение са изпаднали в крайна нужда да бъдат подпомогнати.

TrafficNews е медиен партньор на събитието.