Втора доза снеговалеж в Пловдив и региона доведе до нов пласт сняг и лед върху пътищата. Пътните настилки са предимно заснежени и обработени, съобщиха от АПИ. Валежите продължават в цялата страна, а температурите са в интервала от –13° до + 2°.

Големите булеварди в града под тепетата са разчистени, но наслояването на новата снежна покривка, върху тази от предишните дни в малките квартални улици на някои от районите, е блокирало колите на хиляди пловдивчани. Улиците са хлъзгави и предразполагат към поднасяне на колите.

По три трасета, попадащи в област Пловдив, има задължително изискване за шофиране с вериги. Движението по направления Новаково – Кърджали, Югово – Лъки и Белица – Загражден се осъществява задължително с вериги за всички МПС поради обилен снеговалеж.

Особено опасни са трасетата в Смолянска област. Задължителни са веригите за движещите се Лъки и местност Рожен, а автомобилите с маса над 12 т без ремаркета и полуремаркета са ограничени поради обилна снежна покривка. Ограниченията важат и в района Девин – Михалково и Момчиловци – проход Рожен. 

Сериозна е обстановката по пътя от Пловдив за Пампорово, предаде репортер на TrafficNews.bg Снегорини обработват асфалта, но поради ниските температури на места пътят е замръзнал. Преминавайте през района с повишено внимание. 

Жълт код е за буреносен вятър е обявен в областите Благоевград, Бургас, Добрич, Пазарджик, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол. Намалена видимост поради мъгла до 100 метра има на места в областите Стара Загора, Ямбол.

Заради силния вятър е затворена магистрала "Тракия" от Карнобат до Бургас

Ограничено е движението по проходите:

- „Айтоски“– забранен за МПС над 12 т.

- „Дюлински“ – забранен за всички МПС;

- „Обзорски“ – затворен за МПС над 12 тона;

- „Пампорово” – забранен за МПС над 3,5 т;

- „Печинско“ – забранен за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета;

- „Превала“ – забранен за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета; задължително движение за всички МПС с вериги;

- „Предел“ – забранен за МПС над 12 т.;

- „Републиката“ – отворен за всички МПС;

- „Ришки“ – забранен за МПС над 12 т.;

- „Рожен“ – забранен за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета