Днес времето над Пловдив рязко ще застуди и температурите ще се понижат с почти 10 градуса. Валежите ще продължат до обяд, като след това постепенно ще отслабнат и ще спрат. Сутринта термометрите ще показват стойности от  4-5 градуса, като през целия ден няма да надвишат 6-7 градуса. Ще духа студен вятър от северозапад.

Сутринта, с преминаването на пореден студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има валежи от дъжд. В Предбалкана, високите западни полета и Лудогорието дъждът ще премине в сняг. Още сутринта в планинските райони ще се образува снежна покривка, има условия и за снегонавявания. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, най-късно сутринта в крайните югоизточни райони. Ще бъде умерен и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от около нулата в Софийско и на места в Предбалкана, до 12-13° по Южното Черноморие. В Западна България ще спре да вали още преди обяд и през деня облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево време. В Източна България след обяд валежите ще отслабват и спират, най-късно вечерта в североизточните райони. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Черноморието. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините валежите, предимно от сняг, от запад на изток ще отслабват и спират, а облачността през деня ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в сутрешните часове, особено в Централна и Източна Стара планина. Ще духа умерен до силен северозападен вятър и на места ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, които след обяд ще отслабват и спират. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.