Учениците от 6, 9 и 12 клас се връщат в класните стаи. Досега тези класове бяха в дистанционна форма на обучение, от днес обаче отново ще са в училищата, следвайки въведения от МОН ротационен план на присъствие.

Междувременно към дистанционно обучение преминават учениците от 5, 10 и 11 клас, които бяха в присъствена форма в училищата от 18 февруари до 2 март.

7, 8 и 12 клас бяха в присъствена форма от 4 февруари до 17 февруари.

Преди дни образователният министър Красимир Вълчев обяви, че новият график за ротация на учениците ще регламентира връщането на част от тях в класните стаи за още шест седмици – от 18-и март, ако няма промяна във ваканциите, или от 22-и, ако има 4-дневна почивка (от 18-и до 21-и март) до Великден. В него отново ще бъде заложено редуването на 3 от 8-те випуска от 5-и до 12-и клас, обясни Вълчев.

„Ако има подобряване на ситуацията, техният брой може да се увеличи. В момента нямаме такова подобрение. Най-вероятно ще вземем решение със 7-и, 8-и и 10-и клас да продължим, тъй като в момента 12-и клас за втори път се завърта в това редуване”, каза той.