За поредното грубо нарушаване на законите и Правилата за движение по пътищата от странна на длъжностни лица е станал пряк свидетел наш читател. Нещо повече, той дори за малко да стане участник в катастрофа заради неправилна маневра на кола на военна полиция.  Към това трябва и да се допълни,  че органите на реда „за извинение” за действията си дори започнали да се заяждат с пловдивчанина.

Ето и разказа на потърпевшия:

„Ежедневно в Пловдив, а и в цялата страна ставаме свидетели на тежки ПТП-та, в следствие на грубо неспазване на правилата за движение по пътищата, арогантно отношение и чувство за безнаказаност! Още по-страшно е обаче, когато това нагло и арогантно поведение и демонстрация на "мускули" се извършва от така наречените "органи на реда"!

Тази сутрин, малко след 8:30 (часовникът на видеорегистратора не е сверен и е с час назад), чаках за ляв завой на кръстовището на бул. „Санкт Петербург” с ул. „Лев Толстой” пред парк Лаута, когато военен полицай в служебен автомобил, както и таксиметров автомобил (чийто номер нямаше как да видя) след него, навлязоха в кръстовището от средна лента. След като идващите от към Метро спряха и ние тръгнахме да се изтегляме от кръстовището, военният полицай обаче се "изстреля" напред и се опита да мине първа кола, но тъй като намиращият се пред мен автомобил Daewoo не го пусна, той ме "засече"  и след подадения от мен звуков сигнал, с още по-голяма наглост протегна ръка през отворения си прозорец в знак на "Какво е станало? Какъв е проблемът?" 

Бих се обърнал към Пътна полиция за подаване на сигнала си, но подозирам, че оттам ще ми отговорят, че те не могат да санкционират военен полицай (въпреки че реално същият е най-обикновен участник в движението и би трябвало да е точно в техния ресор), питам - кой ги "лекува" такива наглеци, които покачени в служебните автомобили, считат, че са богопомазани и че за тях правилата за движение не важат?!”

Ето и кадри от  видеорегистратора на автомобила на нашият читател. На тях се вижда и номера на военната кола – ВА 118024:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg