За жителите на Шишманци вече е невъзможно да се справят с битовите си нужди, информира читателка на Trafficnews. Причината е ремонт на водопровода в селото, който обаче създава множество затруднения за местните. По думите им, през повечето време вода в домакинствата им няма, а положението започва да става нетърпимо. 

Докато течал ремонтът, жителите били принудени да преминават през кал и вода, за да стигнат до домовете си. В продължение на 2 месеца те едва преминавали с колите си през участъка, а гумените ботуши били задължителна екипировка. През изминалата седмица обаче, селото било оставено на сухо в продължение на цели три дни. 

"Бяхме без вода в събота, неделя, на Великден, на Георгъовден, през деня, през нощта, но да нямаме вода е 3 дни е абсолютно недопустимо. Не живеем в миналия век, за да имаме режим на водата", пише читателката ни. Тя допълва, че кметът на селото не можел да предприеме действия, а фирмата изпълнител на ремонта се оправдала в ВиК. От дружеството пък установили, че водоемът не се пълнел.

Докато институциите търсят причината обаче, местните бедстват. 

"Миналият месец 10 дни подред нямаше вода по 8-9 часана ден без никакво основание... уж поради някакви измислени повреди, които така и отказаха да обяснят къде са. В предвид факта, че държавата плаща над 2 милиона за този ремонт, смятам за най - нормално да имаме вода, в предвид, че тези пари идват от нашите данъци", коментира още потърпевшата. Тя отправи и молба към нас да сезираме отговорните институции.

Това и се опитахме да направим. Започнахме с обаждане до експерт във ВиК, което обаче остана без отговор. Потърсихме за коментар и кмета на селото Костадин Иванов, който обаче се оказа в отпуск. Бяхме посъветвани да поискаме становище от експертната комисия и фирмата изпълнител на проекта. 

Наш репортер ще продължи да търси коментари по темата. Очаквайте подробности!