Скоро предстои извършването на ремонт на булевард „Руски” от кръстовището на Централна гара до ул. "Ген. Данаил Николаев”. Булевардът ще е с две еднопосочни платна, с ширина на платната по 7 м, с ширина на тротоарите по 2,5 м, и разделителна ивица 10 м, с дървесни видове и улично осветление.

Съществуващата настилка е паважна с два пласта асфалт. Пътната настилка е загубила експлоатационните си качества, наблюдават се пукнатини неравности и участъци с разрушено асфалтово покритие. При по-голямата част от дължината на разглеждания участък, бордюрите са разрушени, височината им на места е под асфалтовата настилка.

Това предизвиква при валежи попадането на вода в асфалтовото покритие и разрушаването му, както и големи неудобства за пешеходците от заливането на тротоарите. Те са разрушени и с големи неравности от дългия им експлоатационен период и от използването им за паркиране на превозни средства по тях. Липсва осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение. Маркировката е изтрита и местата за преминаване на пешеходци не са сигнализирани.

Целта на проекта е подобряване на технико-икономическите характеристики на пътя чрез модернизиране на пътната артерия и кръстовищата към нея, и ремонт на съществуващите пътни платна и съоръжения, с което се подобрява транспортното обслужване на населението и се повишава безопасността на движението. Направени са DCP и CBR тестове, използвани за намиране на еластичния модул на кота земна основна площадка.

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Как ще изглежда ремонтът на бул. "Васил Априлов" - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg