Винпром „Нордикс” се разграничи от Демир Александров, който твърди, че е собственик на 300 000 евро, откраднати от пожарникарите. От дружеството обясниха, че Александров никога не е имал участие във винпром „Нордикс”, който е позициониран в село Труд , а в друга фирма – „Нордикс инвест”, която отдава складове под наем.

Той е получил дяловете си във фирмата по наследство и притежава няколко склада, които са отделно от активите на винпрома. Именно в тях е бил намерен фалшивият алкохол преди 14 години, който е бълвал спиртоварната в Долни Чифлик.

В момента служителите на полицията работят по сигнала, в който се твърди, че са откраднати 300 000 евро от страна на пожарникарите. Прокуратурата също е започнала проверка.

Според Гюрсел Алиев парите  на Демир са наследство от баща му, както и лични спестявания. Наскоро той ги обменил в евро, тъй като възнамерявал да купува къща за семейството. Били 6 пачки по 500 евро.

Припомняме, че пожарът избухна вчера следобед, вероятно от късо съединение. В апартамента е била жена с двете си деца. Видяла искри зад дивана, който се възпламенил и избягала от жилището.  На място дошли екипи на пожарната, които потушили огъня. Жената и двете деца с откарани за преглед в болница. 

Собствениците обаче скочили срещу огнеборците, че ги обрали. По разказа на един от хората в изгорелите помещения имало торба, в която оставили парите. Тя не била обгорена или намокрена, но вътре пликовете с парите липсвали.

Още по темата ТУК

ВИДЕО от скандала в Аджисана ТУК 

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg