Собственици на вили във вилна зона Бряновщица излизат утре на протест. Причина за гражданското неподчинение е , че 260 вили в района системно остават без вода, тъй като бизнесмен който е купил бившия пионерски лагер, пълни частния си басейн за сметка на летуващите на Бреновщица, твърди Мария Манолова, която е председател на Сдружение Вилна зона Бряновщица. 

"Това издевателство се повтаря вече пета година. Мисля, че този човек го прави умишлено. Многократно сме разговаряли с него. молили сме го да си пълни басейна през март или април, когато водата е с голям дебит заради пролетното снеготопене, а повече вили са празни. Само че диалогът с него е абсолютно безрезултатен" твърди Манолова. 

Бившият лагер е закупен от Лъчезар Радев. 

Собствениците на имоти във вилната зона са внесли сигнал до Община Родопи, на чийто територия е Бреновщица, в който настояват за незабавна проверка на законността на съоръжението, както и на сградата в имота. 

"Горе има много семейства с малки деца. В горната част на Бряновщица водата спира още по обед. Нито може да си измием съдовете, нито да изперем. И всичко това заради нечия прищявка" коментира инициаторката.