"Който може да направи нещо повече за моите деца, нека го стори. Много е лесно да плюеш по форумите, да раздаваш квалификации, да наричаш някого Юда и предател", заяви за TrafficNews.bg вдовицата Корнелия Петкова.  Тя коментира, че е потресена от написаното по неин адрес след срещата й със семейство Трайкови. 

Днес Петкова разкри, че е отказала всякаква помощ от семейството на Любомир Трайков. Показа банков документ, който доказва, че е върнала дадената й от бащата Младен Трайков сума от 3000 лева. Отказва и обещаната помощ семейство Трайкови да подпомагат децата й не само до навършване на пълнолетие, но докато продължават да учат. 

Корнелия разкри, че е притъпила гордостта си, за да приеме всички дарения и помощи, изпратени и от близки и непознати. Жената обясни, че не е злоупотребила с една стотинка и всички получени средства са в банка. 

"Не съм похарчила нищо от дарената сума. Всички разходи по погребението сме покрили със средства, които получих от майка ми и сестра ми". 

Корнелия заяви, че ще предяви граждански иск, с който ще търси  максимално обезщетение за децата си. Но смята, че присъдата на Трайков, колкото и висока да е , няма да върне съпруга й.

"С какво ще бъде намалена мъката ми или мъката на децата ми, ако това момче лежи 5 или 100 години в затвора? С нищо", обясни позицията си тя.

Жената заяви, че според нея са необходими по-строги санкции за шофьорите на пътя, за да се спре с подобни катастрофи. Именно заради това тя призова за законови промени в тази насока.

Не бих понесла да живея с мисълта, че някой някъде смята, че съм ЮДА, заяви жената - подробностите ТУК

Вижте ВИДЕО от днешната пресконференция:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg