Времето над Пловдив ще се затопли и градусите ще се повишат. През целия ден ще бъде слънчево, с максимални температури до 28-29 градуса. Минималните също ще се повишат, като градусите няма да падат под 14. Валежи над града не се очакват.

Над централните и източните райони на страната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места все още ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър, от юг-югоизток, в Северозападна България – от североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски в източните райони, в София - около 29°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието времето ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.