Не трябва да има недосегаеми. Законът е над всички. Трябва да изчакаме и да видим какви точно обвинения ще бъдат повдигнати и как ще бъдат аргументирани те. Според мен е недопустимо, ако има държавна измяна, да чакаме да свърши мандата на някой си и тогава да се действа.

Това каза в ефира на БНТ зам.-председателят на парламента Валери Симеонов по повод днешната акция на прокуратурата в Президентството, при която бяха задържани двама съветници на Румен Радев. "Знаете, че аз не съм голям фен на Бойко Борисов, но той се държи нормално и спокойно спрямо непрестанните провокации на президента", посочи Симеонов.  

"Радев пада на много ниско ниво и само обижда управляващите. Предполагам, че рано или късно ще бъдем информирани за "внезапното" нахлуване в президентството. Такива акции се правят, когато има опасения от скриване и заличаване на документи. Как да влязат прокурорите? През комина на президенството ли?", попита Симеонов и допълни, че такова поведение е хакатерно за лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Той коментира и темата за НСО и случката в Росенец пред сараите на Доган. "Христо Иванов е бивш правосъден министър и много добре знае у кого са правомощията на НСО - те са в ръцете на президента. Нашата категорична позиция винаги е била, че НСО не трябва да съществува. Акцията на Иванов е продължение на борбата на НФСБ срещу анклава на Ахмед Доган, която ние водим вече 6 години. През 2014 година ние започнахме да подаваме сигнали за незаконен строеж до РДНСК и ДНСК. Там има много работа и за прокуратурата. Ние се опитахме да влезем там още през 2015 година и сега Иванов повтаря нашата акция. През 2015 година бариерата бе премахната след нашите сигнали, но сега пак се е появила. Пак ще повторя, че нашата позиция с ВМРО е категорично против съществуването на НСО", обяви Симеонов.