Завърши първият етап от знаковото дело срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюргеров. На първа инстанция тримата бяха признати за виновни за искане на подкуп в особено големи размери и осъдени съответно на 20, 15 и 12 години затвор. Присъдата беше мотивирана в над 260 страници. Какво мисли за решението на съда Александър Ваклин, който подаде сигналът срещу кметицата на „Младост”?

„Първоначално се шокирах от присъдите по делото, но след това се замислих, че залагайки тези тежки наказания за корупцията, законодателят е квалифицирал тези действия като обществено опасни. Те са квалифицирани не като престъпления срещу един индивид, а срещу цялото общество. Корупцията води след себе си последствия за всички.”, заяви Александър Ваклин в „Тази събота”. „Аз свърших това, което трябваше да свърша. Това безобразие трябваше да бъде докладвано. Доволен съм, че съдът е обосновал в 260 страници това ужасно престъпление”, убеден е Ваклин.

„Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева”, категоричен е бизнесменът и окачестви изказванията на бившата кметица на „Младост” като „фалшиви новини”. В заключенията на съда се казва, че действията на Ваклин могат да се определят като провокация за подкуп. „Те поискаха без никаква провокация от моя страна парите за първия проект. Просто исках да видя докъде ще стигнат за 65 000 квадрата. Не знаех, че е формулирано в закона”, сподели бизнесменът.