В Пловдив е по-студено дори от норвежката столица Осло, където последните години около Нова година градусите варират от минус 20 до минус 10. В третия ден на януари в града под тепетата усещането е за минус 7 градуса. За сравнение в Осло в момента отчитат плюс 5. Необичайна гореща вълна обхвана Западна Норвегия в началото на януари, когато температурите обикновено са под нулата. Вчера живакът достигна до 19 градуса, които бяха измерени в село Сундалдора.

С това 2 януари стана най-топлият януарски ден в Норвегия откакто се води статистика и най-горещия ден за който и да било зимен месец от декември до февруари на Скандинавския полуостров. Докато мнозина се наслаждаваха на топлото време, има опасения, че това е пореден пример за изменението на климата. В момент, в който трябва да се карат ски, повечето хора се разхождат с тениски по улиците, пишат местни медии.

Днес ще бъде слънчево, но в часовете преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен западен вятър. Максимални температури между 5° и 10°, в София около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха 6° - 7°, температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, прогнозират от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 4-5°, на 2000 метра около минус 1°.