Десетки пловдивчани ще посрещнат най-светлия християнски празник в самота и изолация. Невидимото зло остави цели семейства без работа. Животът на всички се промени драстично само за броени дни. Но тежките изпитания, през които минаваме,  ни карат да се обърнем не само към бедните и страдащите, но и към самите нас. Епидемията ни напомня, че трябва да даваме надежда и утеха на тези, които сега най- много се нуждаят от тях. 

"Сподели Великден!" е благотворителна кампания, в която всеки който иска и има възможност, може да помогне на хора в нужда. Кампанията се организира от клуб "Бушидо" и комплекс "5 POINTS" съвместно с Областния съвет на Българският червен кръст с подкрепата на  Община Пловдив. Целта на кампанията е в дните на Страстната седмица да се съберат хранителни продукти, които да бъдат дарени на самотноживеещи хора в затруднено положение и семейства, останали без препитание, които не са обхванати от действащите в момента социални програми. 

В четири точки в града пред супермаркетите на веригата "Лидъл" ще бъдат разположени пунктове, на които всеки може да остави пакетирани хранителни продукти. След това те ще бъдат пакетирани в БЧК и разнесени по адреси от доброволци на организацията. 

Стартът на кампанията ще бъде даден утре в 10 часа.  Певицата Ивана ще направи и онлайн концерт в клуб "Бушидо" в четвъртък в 21 часа, в който ще призове всеки от почитателите си да сподели празника с непознат, подавайки му ръка. Пунктовете пред супермаркетите ще бъдат отворени в четвъртък, петък и събота от 9 до 18 часа. 

TrafficNews е медиен партньор на събитието. 

Местата, на които можете да се включите в акцията "Сподели Великден" са изходите на паркингите на магазини "Лидъл" на следните адреси: 

- Бул. "България"

-Бул. "Пещерско шосе"

- Бул "Освобождение"

- Бул. "Македония"

- ул.  "Кап. Райчо" /пред Гранда/